diumenge, 25 de març del 2012

Esbrinar de quines magnituds depén el període d'un pèndol

En aquesta pràctica hem intentat esbrinar si el període d'un pèndol depén de l'angle de llançament, de la longitud del pèndol o de la massa de la bola que penja.
Abans que res hem de dir que el període d'un pèndol és el temps que tarda en fer una oscil·lació completa, és a dir, el temps que tarda en anar i tornar.
Per  averiguar la depèndencia amb les variables el que hem fet ha sigut estudiar-les una a una. Així, quan volíem averiguar la dependència amb l'angle fixàvem les altres dues ( la longitud i la massa)... i així hem fet els tres experiments.
Hem tingut en compte que la primera oscil·lació la menyspreàvem perquè portava associats molts errors de tipus humà ( en el llançament) que feen que l'oscil·lació no fóra correcta i hem fet la mitjana de 10 oscil·lacions per a calcular el període.
Per tant i resumint, quan volíem averiguar una variable, fixàvem les altres dos, deixàvem passar la primera oscil·lació i després contàvem el temps que tardava en fer 10 oscil·lacions. Després dividíem per 10 i averiguàvem el període. A continuació modificàvem eixa variable ( en el cas de l'angle hem provat amb 3 angles diferents, en el cas de la longitud hem triat tres longituds diferents i en el cas de la massa hem fet l'experiment amb 2 masses diferents). Així, podíem veure si el període variava o no quan canviàvem la nostra variable en estudi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada